Literatură și muzică la bisericile din Țara Hațegului

PRĂVĂLIA ARIERGARDA » TURISM CULTURAL » Literatură și muzică la bisericile din Țara Hațegului

 

 

În multe ocazii se afirmă că  Țara Hațegului este cea mai interesantă zonă etno-istorico-turistică a României. De aceea ne-am propus ca prin tema aleasă, dumneavoastră, să validați sau nu cele afirmate mai sus.

Ce vă propunem noi pentru aceasta?

O tură de douăsprezece ore, sub forma acelor picnicuri literare la care o parte din dumneavoastră ați mai participat.  O experiență unică până acum, prin care, dumneavoastră veți lua contactul cu această zonă. Vă oferim astfel o variantă specială la faptul că știm că de multe ori ați traversat zona ba în fugă, ba acoperiți de pâclele ce coborau din Retezat și că v-ați spus în gând să reveniți special pentru ea. Adică o revenire specială, printr-o modalitate specială adăugăm noi. Iată, acum a sosit momentul. Și pentru că dumneavoastră ați mai fost, ați citit, v-ați informat, noi vrem să vă dăm un plus.

Prin urmare, din posibilitățile de cunoaștere a zonei, echipa Ariergarda, Europa Turism-Vacanțe.ieftine.eu și Facultatea de litere, istorie și teologie a Universității de Vest Timișoara, din care nu vor lipsi domnii profesori Daniel Vighi și Viorel Marineasa, vă propune un circuit al bisericilor de piatră feudale, care vor fi înnoite prin muzică și literatură de calitate, pe care o vom reproduce pe viu, chiar la fața locului.  Desigur, nu vor lipsi și celelalte informații necesare, pentru ca imaginea despre această zonă să fie cât mai completă.

În prezentările din zilele următoare veți primi toate detaliile necesare, de la traseu, cost, program până la elemntele de istorie naturală și culturală. Vă spunem de pe acum, că multe din lucrurile pe care le vom discuta împreună vor fi de senzație. Peste toate va domina prestația literară și muzicală făcută de sriitori și poeți, respectiv muzicieni cunoscuți.

Rețineți  data de 11.06. 2016

Din partea Ariergarda, Ioan Gropșian

 

Vă așteptăm cu drag!